Lélekerősítő mozgás

281766719_5413018018749101_387949159186732277_n.jpg

A rendszeres mozgás minden életkorban kulcsfontosságú azegészség megőrzésében, és számtalan jótékony hatással bír testünkre éslelkünkre egyaránt.Sőt a mozgás fejlődése és azidegrendszer érése egymástól elválaszthatatlan. Az idegrendszer érése újmozgások megjelenését, elvégzését teszi lehetővé, és ezek gyakorlása pedig pozitív,fejlesztő hatással van, segítik a fejlődését, érési folyamatait.

Óránkat Bagdi Bella Imádok élni dalával kezdtük. A dalt már ismertük, így most saját kis koreográfiát találtunk ki hozzá, ezzel jó hangulatot teremtve azosztályban.
Beszélgetőkör: a dal is azt mutatja nekünk, hogy észre kell venni a szép dolgokat, nem el siklani felettük. A mozgás miért és hogyan okozhat nekünk örömet?

Körbe állva először egyszerű ritmust tapsolva, lábbal dobogva, kopogva ismételték a gyerekek, amit mutattam. A ritmusképletek egyre nehezedtek, de végül sikerült egymásra hangolódnunk, továbbítani egymásnak a „mozgás örömét”. Az osztály tagjai nagyon szeretnek táncolni, mozogni, énekelni. Így a gyakorlatot megismételtük egy dallal összekapcsolva.

Párokat alkottunk, a párok szeme csukva maradt, de megfogták egymás kezét. Így mozogtunk együtt, mintha teniszeznénk, hajó fedélzetén járkálnánk, kaktuszokközött mászkálnánk, labdát dobálnánk, ugróköteleznénk, ugrálnák…

Nyárhoz közeledve egy kis német nyelvű nyári dalra is táncoltunk.

Majd mindenki egy pillangóra írta rá, hogy mi is okozott neki örömöt a mozgásban, a mai napban. Végezetül az udvaron pillangófogóztunk.

A gyerekekkel gyakran megyünk ki a természetbe, június elején is tervezünk egy túrát a közeli hegységbe.  

Természetesen az egészségünk érdekében az a legelőnyösebb, ha rendszeres sporttevékenységet is végzünk. A lényeg, hogy még ma kezdjünk el mozogni!
“A sport nemcsak testnevelés, hanem a léleknek is az egyik legerőteljesebb nevelőeszköze.”

Képek