Kismanók-Exatlon

testmozgas-4.jpg

A mozgás erő, egészség!
Ezért reggeli körben ugrálós gyakorlattal melegítettünk be. A gyerekek a lehúzott benti cipőiket sorba rakták a szőnyeg szélén, egyik pár jobbra nézett, a másik balra, vagy előre. Úgy kellett mellette végig ugrálni, ahogy a cipő orra állt.
Utána gólyás játékot játszottunk: Hosszú lábú gólya álldogál a tóba.. kezdetű vers mondogatása közben egy lábon kellett állni, aki legtovább bírta, az lett a győztes.
Aztán szúnyogvadászat következett. Tavat építettünk, abban ült a béka, előtte a babzsák-szúnyogok. A többi gyerek próbálta elvenni a szúnyogokat a békától. Akihez a béka hozzáért, annak vissza kellett adnia a zsákmányt.
Bagdi Bella: Mozgasd meg a karjaid című számára táncoltunk egy nagyot.
Tízórai után a parkba mentünk, közlekedési napot tartottunk. A gyerekeknek futóbicikliken kellet bizonyítani ügyességüket. Mikor a biciklizést már elunták, kalapos fogót játszottunk.
Mivel regisztráltunk a Mozgás napja nevű országos rendezvényre, ott kaptunk egy jópofa Chi-kung gyakorlatot, ami egy kis elefánt kalandjait mutatja be játékos tornával. Ez nagyon tetszett a gyerekeknek, ezt hagytuk a délelőtt végére a nap lezárására.
Változatos mozgásokkal telt ez a nap!

Képek