Kiálltam a próbákat!

Kiálltam a próbákat!

A foglalkozást a “villámlazítás” gyakorlattal indítottam, majd Bagdi Bella Jól érzem magam boogie-ja következett, melyre a gyermekek vidáman mozogtak, táncoltak.
Boldog Dóra a Lusta király mese meghallgatására invitálta a gyermekeket, melyen nagyon jól szórakoztak. Az egészséges életmódról már sokszor beszélgettünk az óvodában kötetlenül is, és az Egészséghét programunk keretein belül is. Így a gyermekek előtt a mozgás fontossága, illetve az egészséges táplálkozás nem volt ismeretlen. Mivel iskolába készülő gyermekek járnak a csoportomba, egyre nyitottabbak a királyokról, uralkodókról szóló történetekre, így elmeséltem nekik a lovagok kiképzését, akik gyakran ugyanolyan korú gyermekek voltak a képzés kezdetén, mint most ők. Nagyon felkeltette érdeklődésüket, és össze is állítottunk közösen egy lovagi torna gyakorlatsort. Először a székfoglaló játékkal lehetett bekerülni a királyi udvarba. Majd következett a “kiképzés”: a “Farokfogó” futójátékkal fegyvert szereztek, a kooordinációs létrán való végigugrálás jelképezte a vizesárok átugrását, majd bólyákra karikákkal célba dobtak a gyermekek, és persze az erő bizonyítása sem maradhatott el, amit kötélhúzással bizonyíthattak. Majd a végén következett a döntő csata, ahol babzsákokkal ostromolták egymás térfelét, várát. Miután mindannyian teljesítették a próbákat, “lovaggá ütöttem” őket, egy kis jelképes papírkarddal.
A gyermekek nagyon élvezték a mozgást, a próbatételeket. A szülőktől gyümölcsöket kértünk erre a napra, hogy az egészség biztosítása minél teljesebb legyen.

Képek