Kiállítás és meglepetés-ajándék

IMG_1331.jpg

Talán a legnagyobb izgalom ebben a hónapban volt bennünk.
Lázasan készültünk az utolsó iskolában töltött napra, a tanévzáróra, a kiállításra.
A tanévzáróra azért, mert az idén első alkalommal a fenntartható boldogság jegyében meglepetés-ajándékot készítettünk a búcsúzó nyolcadikosoknak. Ajándékunk a boldogságóra program „Jobb-veled-a-világ-szivecskéje”, melyet saját kezűleg készítettünk el piros és fehér kartonból nyírással, ragasztással. A hátuljára mindenkinek személyre szabott kis üzenet került, melyet a nyolcadikosok osztályfőnöke „súgott”. Az üzenet így kezdődött, hogy „Jobb veled a világ, mert…” és ezután az ő legnagyobb értéke került. Például: „Jobb veled a világ, mert te vagy a legszínesebben fogalmazó lány.” , „Jobb veled a világ, mert te vagy a legtehetségesebb, igazi varázsvilágot rajzoló lány.”, „Jobb veled a világ, mert te vagy a legjobb villámfoci szervező.”, „Jobb veled a világ, mert képes vagy megőrizni mások titkát.”, „Jobb veled a világ, mert együtt érző vagy, kedves mosolyoddal képes vagy bárkit felvidítani.”, „Jobb veled a világ, mert jól tanulsz, ezzel példát mutatsz másoknak.”
Az ajándékok átadására a tanévzáró ünnepségen került sor néhány ölelés kíséretében. Megható volt látni ahogy a csöpp elsősök megölelik a nagy nyolcadikosokat. (Mivel a tanévnyitón a nyolcadikosok ajándékozták meg az elsősöket, most úgy gondoltam viszonozni tudjuk a kedvességüket, s reméltem, hogy egy életre szóló élmény lesz nekik ez a kis gesztus és az ajándék.)
Mindeközben a ballagáson és a tanévzárón megjelent kedves vendégeink megtekinthették a boldogságórákon készített alkotásainkat. Az „apró örömök élvezete”, a „társas kapcsolatok” és a „boldogító jó cselekedetek” témák remekművei fogadták a bejárattal szemben a vendégeket. A „Célok kitűzésé”-hez készített céltérképünk a kézilabda kapuban került kiállításra.
Méltó befejezése volt ez a 10 hónapon át tartó Boldogságóra programnak.

Képek