Kertészek a szabadban /egészségmegőrzés minden szinten

IMG_2816.jpg

Májusi boldogságóráinkon az ajánlott témák mind terítékre kerültek. A fűszeres kertészkedéssel kezdtük. Zöldségeskertünkben már fejlődött a retek, a hagyma, a sárgarépa. Ezekhez ültettünk fűszernövényeket (zsályát, citromfüvet, tárkonyt, bazsalikomot, rozmaringot), rebarbarát. A másik ágyásba kukorica, borsó, saláta és újabb adag hagyma került. A sok esőzésnek hála csak az utolsó héten kellett locsolnunk. Gazoltunk, óvtuk-féltettük őket, lestük, ahogy az esőzések után megindult a fejlődésük. A fejlődésüket le is rajzoltuk.
Kerestünk olyan meséket, melyek a kertészkedéssel kapcsolatosak. Meghallgattuk Tordon Ákos: A kismadár kertje, Sebők Éva: Citrommag, Bálint Ágnes: Sárgadinnye, görögdinnye című meséit.
Ha már mese! A mozgásos tevékenységekhez ajánlott: Az erdei tornaverseny is elmesélte tanítónk. Beszélgetőkörünk végén el is játszottuk, hogy nálunk ki-miben jó.
A jó idő beköszöntével napunk jelentős részét többször is kinn töltöttük az udvaron. Tanáraink által készített népi játékokat, az udvarunkra felfestett ugróiskolákat, óriás társasokat (létrás, twister) is kipróbáltuk. Remekül és felhőtlenül szórakoztunk.
A hét lezárásaként gyümölcsaláta recepteket gyűjtöttünk össze. Kiválasztottuk a legínycsiklandóbbat és el is készítettük. Ép testben ép lélek című sutoriba rendezett feladatsorban újra átbeszéltük a helyes kézmosás és fogmosás szabályait. Az időjárásnak megfelelő öltözködést. A mozgás fontosságát.
Az e havi tevékenységeinket bemutató kisfilmünk is ezzel a mottóval készült. Kertészkedéseinkről készült fotók és a délelőtti vidám játszás filmkockáit rendeztük eggyé.

ooo

Képek