Kérlek, bocsáss meg!

Kérlek, bocsáss meg!

Megbocsátás gyakorlása
Április hónapban különös figyelmet fordítottunk a tanulók és felnőttek egymás közötti kapcsolataira, megnyilvánulásaikra. A problémás helyzetek megbeszélése, megoldása, a megbántás kezelése, majd a megbocsátás különféle módjainak gyakorlása mindennapos tevékenység volt. Az apró kedvességek, az egymásra figyelés, a harag leépítése mind hozzájárultak ahhoz, hogy boldogan teljenek napjaink.
A hónap nevezetes napjaihoz kapcsolódva elvégeztük a nyelvtörős fordulatok gyakorlatokat, jókat derülve a próbálkozásokon. Az iskola udvarán Föld napi Landart alkotásokat készítettünk.
Iskolai szinten is csatlakoztunk a Föld napi programokhoz: plakátra tenyérlenyomatot készítettünk, virágot ültettünk, kertészkedtünk, szemetet szedtünk. A méhek napján információkat gyűjtöttünk a méhekről és hasznukról. Anyák napjához közeledve mézeskalács szíveket sütöttünk, mellyel kedveskednek majd a tanulók édesanyjuknak, nagymamájuknak. „Varázsszavaink” használatára naponta többször felhívom figyelmüket, de már ők is figyelmeztetik egymást, ha szükséges.
Azt tapasztaltam, hogy a megbocsátás folyamatának gyakorlása közben önmaguknak megbocsátani a legnehezebb.

Képek