Károly Óvoda, Mindszent

1664452263646-3.jpg

Első alkalommal vehettünk részt boldogságórán.Csoportunkban 9 fő 4-5 éves, 16 fő 3-4 éves korosztály, jelenlegi létszámunk 14 fő.
Bevezetés során hallgattuk meg az Önök által javasolt zenei anyagot, majd relaxációs gyakorlatot hajtottunk végre, ami után levezetéseként nyújtózkodtunk mint a kis fák, égig érő ágakkal, így kapcsoltuk össze a Hálafa kis történetével, ami különösen tetszett a gyermekeknek. A sok- sok állatkával, még a dramatizációs lehetőséget is kihasználtuk. Együtt közösen rajzoltuk meg a hálafánkat, majd kiválogattuk jeleinket, ki van jelen közöttünk a csoportban. A gyerekek egyesével kiválasztottak egy társuk jelét, amiért hálásak lehettek, majd felragasztották a hálafánkra, sok különlegeset is hallhattam, arra a kérdésre, hogy miért vagy hálás a választottadnak? ” azért mert megfogta a kezem ( sorban álláskor őt választotta), ” mert szeretek vele játszani”, ” „ideadta a piros autót” ( ezt egy 3 éves 6 hó mondta😍), ” betolta a székem”, ” átölelt”.
Ezt követően elindítottuk a kis hálaleveleket, a gyermekek körben álltak szívószállal egymásnak adták át, a megfestett ruhaleveleket, mondóka végére. Játékidőben pedig kialakítottuk a mi kis hálakertünket, zsírkrétával színezett virágokkal.
Örömmel töltött el, hogy valami különlegeset nyújtsak a gyermekek számára. Számomra is meglepő módon nagyon gyorsan ráéreztek a hála fogalmára, pedig elég sok a kisebb korosztályú gyermek. Voltak fenntartásaim e nehéz fogalmak megismertetésével, de a mai nap rádöbbentett arra, semmi sem lehetetlen. Köszönöm a lehetőséget, hogy levezthetem ezeket a különleges kezdeményezéseket!!! Boldogság ez igazán!!

Képek