„Kapni, mielőtt adnánk, ugyanolyan hiábavaló próbálkozás, mint megpróbálni aratni anélkül, hogy vetnénk.” (Napóleon Hill)

táblakép-tanári-1.jpg

A 2020-as évet boldogító jó cselekedetekkel zártuk a Batsányiban a Boldog Iskola pályázatunkhoz kapcsolódóan, így az osztályom is igyekezett tudatosan arra odafigyelni, hogy mit tehetnek azért, hogy másoknak segítséget nyújthassanak, örömet szerezhessenek. A közeledő karácsony, illetve a vírushelyzet miatt még jobban érezhettük azt, hogy jónak lenni jó, és az egész hónapot ennek jegyében valósítottuk meg.
A 7. osztályos diákok sokféle ötlettel igyekeztek derűsebbé, könnyebbé tenni a hétköznapokat másoknak. Osztályszinten képeslapokat díszítettünk, és idézetet írtunk egy magyarországi gyermekotthonban lévő 9 gyermeknek, mert ez volt a kívánságuk. December utolsó hetében kézzel készített meglepetéseket adtunk az iskolai dolgozóknak és tanárainknak, megköszönve az eddigi munkájukat, segítségüket, mert igen különleges helyzetben kellett helyt állniuk az elmúlt hónapokban. A diákok azt is összegyűjtötték, hogy mennyi minden számíthat jó cselekedetnek, így például palacsintát sütöttek, elmosogattak anya helyett, tanultak a testvérekkel, adtak maszkot egymásnak, osztályvirágot ültettek, termet és tanári táblát díszítettek, segítettek selejtezni az iskolai dolgokat, ceruzát/tollat adtak egymásnak a tanórán, idős néninek segítettek utcán, és még sok olyan tevékenységet küldtek el, írtak össze, amely tevékenységek megvalósulása mindenféleképpen hálával tölthet el bárkit, aki kapja ezeket. Városunkban dobozos ajándékokat készítettünk és gyűjtöttünk rászoruló családoknak, így osztályszinten is igyekeztem a szülőket, diákjaimat bevonni a jótékonykodás folyamatába.
Az osztályomat én is igyekeztem meglepni, mert azt tapasztaltam, hogy szükségük volt rá, így adventi kalendáriumból húztunk ki minden nap egy meglepetést. Én így igyekeztem minden nap egy jó cselekedettel az osztályomat felvidítani.
A decemberi hónap során jó érzés volt megtapasztalni azt, hogy a másokra való odafigyelés (a jó cselekedeteink által) egyre természetesebben épül be a mindennapjainkba, és egyre inkább alapvető igényként jelenik meg a diákság életében az, hogy segíteni másoknak mindig öröm, és ez nagymértékben hozzájárul egy boldogabb életminőség fenntartásához a későbbiekben, így a felnőtt életükben is.

Képek