Kapcsolatok ápolása, Úri 6. osztály

20161107_143626.jpg

A hatodik osztály harmadik boldogságórájának témája a kapcsolatok ápolása volt.
Boldogságóránkat megelőzte egy témahét, ahol szintén a boldogság volt a középpontban. Ennek keretében az iskola összes diákja és tanára különböző érdekes programokon vett részt délutánonként.
Közösen elénekeltük a Ha boldog vagy, mutasd meg mindenkinek című dalt, megtanultuk Zorán-Kóló-körtáncát.
Minden nap más-más programé volt a főszerep.
Hétfőn, iskolánk névadója előtt tisztelegve megkoszorúztuk a Szent Imre szobrot, Szent Imre életéről készített kvízversenyen vettünk részt.
Kedden miden osztály feldíszítette a termét. A 6. osztály az osztály életéből vett képekből készített tablókat.
Szerdán mindenki olyan szabadon választott programon vehetett részt, ami őt boldoggá teszi, főként társasjátékoztunk, ping-pongoztunk.
Csütörtökön az ajándékozás volt a középpontban: megajándékoztuk egymást osztályon belül, emellett testvérosztályunknak és osztályfőnöküknek, a vezetőség tagjainak készítettünk elismerő oklevelet.
Pénteken külsős helyszíneken jártunk. Osztályunk a helyi pékség tagjait lepte meg egy elismerő oklevéllel a finom péksüteményekért, emellett elénekeltük a Szélkiáltó együttes Boldogság-dalát. A pékség dolgozói cserébe finom túrós és ribizlis csigával ajándékoztak meg bennünket.
Ezt az eseménydús hetet folytattuk hétfőn. A kapcsolatok ápolása témakörében mindenki kapcsolati hálót készített.
Ezt követően csoportokat alkottunk. A csoportok feladat volt, hogy gyűjtse össze az osztályt érintő negatívumokat, majd próbáljanak ezekre megoldásokat találni. A csoportok munkáját összevetettük. Az osztály közösen vette sorra a felmerült problémákat és megoldási lehetőségeket.

Képek