Kapcsolataink novembere

127581847_393973605058895_2803226302295290776_n.jpg

Egyre ügyesebb, izgalmasabb Boldogságóráink alakulnak.
Az óra elején egy pár mondat erejéig nem tudtunk elmenni amellett, hogy a Hála gyakorlása hónap munkáira megkaphattuk a Hónap csoportja címet. Nagyon örültek a gyerekek, és ez a mostani óránkon is végig érződött.
Az óra elejét egy rövidebb relaxációval kezdtük, majd ötletbörzét tartottunk a jó barát témát körbejárva. Igazi, mély és őszinte vallomások születtek, ki mit érez a saját kapcsolatain.
Ezután a munkatankönyvet kicsit segítségül hívva, a szív szava keresztrejtvény által kimondtuk a szeretlek szót, s ennek kapcsán az osztályom fiú és lány tagjai eljutottak addig a felismerésig, hogy bizony mindenki máshogy tudja elmondani az érzéseit a másiknak.
Megismerkedtünk A róka és a farkas lakodalma című mesével is, melyből megtudtuk, hogy nem minden barátság igazi, s megbeszéltük, hogy mire érdemes figyelni. Ezt a tanulságot levonva mindenki elkészítette az összefoglaló halmazábráját magáról, barátjáról és a közös tulajdonságaikról.
Ezt követte osztályom kedvence a Szoborjáték, amikor adott érzéseket kellett párokban megjeleníteniük.
Az óra végéről most lemaradt a meditáció, a lecsendesedés, de talán nem is baj, mert ez így volt ma kerek és izgalmas.
A közös tanóránkba ennyi fért, a kis napközinkben sikerült a hónap dalát meghallgatni, színeznünk és rajzolnunk a havi témával kapcsolatban.

Képek