Jótettkiállítás

Jó-cselekedetek-Kép-3.jpg

A december az egyik legszebb hónap az évben. Az adventi készülődés ideje mindig jó alkalom arra, hogy ünneplőbe öltöztessük a szívünket.
A példamesén kívül a mesetarisznyából adventi meséket „húztam” elő. Olyanokat, amelyekben valamilyen jótett szerepelt. Pl:A suszter manói stb. Így a havi témához is kapcsolódtunk.
A fent említett „ünneplőbe öltözéshez” azonban elengedhetetlen a jó családi és baráti kapcsolat és légkör, mert az ember társas lény. Ezért megbeszéltük, hogy ezek ápolása folyamatos „feladat”, nem magától működő dolog. Megállapítottuk, hogy ezeket a kapcsolatokat a szeretet, az együttlét öröme hajtja, motiválja.
Választottunk angyalkákat is, akik titokban segítették azt, akit „kihúztak a kalapból”. Meglepetést és örömet okoztak így egymásnak.
Az adventi jó cselekedetek naptárát kifüggesztettük az osztályban és egyik órán ezekről beszélgettünk. Boldog voltam a gyerekekkel együtt, mert nagyon sokat sikerült belőle megvalósítani. Le is rajzolták ezeket.
A legnagyobb dolog amit ebben a hónapban sikerült osztályon kívül az iskolai szintre is kiterjesztenünk, az a „Jónak lenni jó”! jelmondatnak megfelelően az adománygyűjtés volt. Tartós élelmiszereket gyűjtöttünk. Ezt az iskola minden tanulójának meghirdettük. A közeli templom segítő munkatársainak adtuk át a csomagokat, hogy osszák szét a rászorulók között.
A fotókon is látható, hogy a kis csapat nagy örömmel és lelkesedéssel élte át azt az érzést, hogy jót cselekedni valóban örömteli és felemelő érzés. Reméljük sok ember karácsonyát tehettük ezzel szebbé!

Képek