Jótettkiállítás

IMG_20171220_152422.jpg

Boldogító jócselekedetek a Szivárvány Óvodában

Óvodánkban hagyomány, hogy advent idején ellátogassunk a városunk több intézményébe, hogy szeretetünket egy kis kedves figyelmességgel fejezhessük ki.
December hónapban az egymás iránti figyelmesség, kedveskedés, szeretet, segítségnyújtás nagyobb hangsúllyal van jelen életünkben. Gyermekeinknek személyes példamutatással, meséken, játékokon keresztül igyekszünk ezeket az érzéseket egész évben átadni, hogy azok beépülhessenek a mindennapok jócselekedetein keresztül egész kis lényükbe. Ennek a korosztálynak nehéz még a külső tulajdonságokat elkülöníteni a belsőktől, hiszen a mesékben is a szépség jósággal párosul. Sok-sok beszélgetéssel, dráma- és szituációs játékkal igyekeztünk ezen a gyermeki szemléletmódon alakítani. Ügyesen sorolták fel, hogy miben tudnak fáradt szüleiknek segíteni, de az egymás közti figyelmesség kinyilvánítására már nehezebben tudtak kicsinyeink példát hozni. Sokszor kellett figyelmüket ráirányítani egy-egy tettük jóságára. A csoportosan végzett jótettek is segítettek megérteni az örömszerzés jelentését. A mindennapokban nagy igyekezettel gyűjtögették egymás jelét saját kis szívecskéjükre, hogy elnyerhessék a „jószívű” címet.
A hónap dalocskájának hallgatása, az albumkészítés közbeni fényképnézegetés, beszélgetés segített az adni adás örömének megélésében.

Képek