Jót tenni jó!

Image0016-1.jpg

Mozgalmas hónap van a hátunk mögött, sok élményben volt részünk az elmúlt időszakban. A decemberi hónapot adventi koszorú- készítéssel kezdtük, adventi naptárt is vezettünk. Azért, hogy még inkább figyeljünk egymásra, őrangyalosdit is játszodtunk a hónap folyamán. Kétszer is húztunk védenceket, mert nehéz volt a titoktartás, no meg néhányan elég nehéz helyzetbe kerültek, mert olyan személyt húztak ki, aki nem igazán szimpatikus. Próbáltuk megkeresni ebben a helyzetben is a pozitívumot, tenni azért, hogy változzon az ilyen kapcsolat is. Vártuk a Mikulást, akinek postaládát készítettünk, azt alaposan megtöltöttük meglepetésekkel, amelyeket Mikulás kiosztott a gyerekeknek.
Számomra a legszebb az volt, hogy tanúja lehettem, mennyire gondoskodik egyként az osztály a társukról, aki eltörte kezét. Figyeltek rá, vigyáztak rá, lemondtak a kinti játékról, ha ő nem mehetett ki, az udvaron is óvatosabban játszodtak, nem hagyták magára.
Elkészült a jócselekedeteink karácsonyfája is. A gyerekek az adventi naptárjukról választhatták ki azt a jócselekedetet, amelyik arra emlékeztette, hogy jót tenni jó, amikor a legjobban érezték magukat. Örömmel töltött el, hogy azt vehettem észre, a közös családi élmények kerülnek fel a gömböcskékre, mint a hólapátolás, éneklés, közös kézimunkázás az iskolában a szülőkkel.

Képek