JÓSTEHETSÉG Spongyabob és a „jósdás néni”

IMG_2530.jpg

JÓSTEHETSÉG

Spongyabob és a „jósdás néni”
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy mesehős, Spongyabob.
Volt egy néni, a jósdás néni, aki megmondta neki, hogy ott lesz Patrik, aki a legjobb barátja lesz. Ez a barátság lesz a legjobb az életében. Együtt fognak játszani, szaladgálni, legozni, mászókázni, mesét nézni, szeretni fogják egymást. Barátok lesznek életük végéig, és ha mindig összevesznek, mindig ki is fognak békülni. Úgy fognak kibékülni, hogy megölelik egymást, puszit adnak egymásnak, és így tiszta lesz a szívük. Ha mégis újra összevesznek, a szívük fogja vezetni és emlékeztetni őket arra, hogy barátok, és hogy béküljenek ki. A jós néni elmondja, hogy fontos a megbocsájtás, a szeretet, a jóindulat, az egyetértés, a türelem és a tiszta szív, mert csak akkor fog működni a barátság köztük.
De lesz egy nagyon rossz dolog is Spongyabob életében. A Főnök úr sokat fogja dolgoztatni őt, de ennek örül Spongyabob, mert ő szeret dolgozni, szereti készíteni a Herkentyűburgereket. Az lesz a nehéz pillanat, mikor Plankton el fogja rabolni a titkos receptet. Spongyabobnak nagyon vigyáznia kell a visszaszerzésnél, mert Plankton mindent megtesz, úthengerrel átmegy Spongyabobon, leveszi a ruháját, kicsavarja belőle a vizet, kidobja a tengerből. De ott lesz vele Patrik, akivel szövetséget hoznak létre, hogy visszaszerezzék a receptet, mert a barátok segítenek egymásnak mindig. Együtt mennek el Planktonhoz, hogy visszakérjék a receptet. De ő csak kiabál, mindennek megdobálja őket, és csúnyákat mond rájuk. Patrik és Spongyabob csendben odaoson Planktonhoz, együtt átölelik őt. A szívük melegsége átmegy a Planktonéba is, és ő is jó „emberré” válik. Mostmár ő is a barátjuk lesz, nem fog rossz dolgokat tenni, nem fogja senkinek megkeseríteni az életét. Együtt fognak dolgozni Főnök úr éttermében, a szívükben tele szeretettel.
Minden munkanap után, együtt fognak játszani a játszótéren, együtt fognak menni fagyizni, kirándulni és boldogak lesznek mindig.
Itt a vége, fuss el véle. Aki nem hiszi, járjon utána.

Írta: a Micimackó csoport gyermekei

Képek