„Jónak lenni jó!”

„Jónak lenni jó!”

Az ünnepek mindig támogatást, segítséget nyújt a téma feldolgozásában. Izgalommal telve vártam, hogy vajon ebben az évben a legkisebbekkel, hogyan tudunk ebben a témában elmélyedni, elmélyülni. Segítségül hívtam Bella egyik dalát: Bagdi Bella „Jó emberré csak a szívemmel válhatok” .
A dal, a zene mindig segít még a legkisebbeknek is, hogy ne tárgyakhoz kötődjenek a jó cselekedetek, hanem egymás szeretetére, odafigyelésére, támogatására.
Megbeszéltük a csoportbábunk segítségével, Babócával, hogy minden reggel amikor a kis Tulipán csoportosok megérkeznek a csoportba, köszönésképpen mondanak a szüleiknek: anyának, apának, nagyinak… valami szép gondolatot. Ezt persze eleinte mi mondtuk a kollégámmal, hogy mintát tudjunk adni: „legyen szép napod anya”, „azért adom ezt a sok puszit, hogy kitartson délutánig”, szeretet szívet rajzoltunk anya és a kisgyermek karjára is, és, ha ránéznek tudják, hogy napközben is gondolnak egymásra, „mosolygós napot kívánok!”…stb.
A szülők ezt a törekvésünket nagy örömmel fogadták, és kicsit alakítottunk a reggeli gyors leváláson is, hiszen, ha nyugodtan tudja ott hagyni a gyermekét, akkor Ő nyugodtan tud dolgozni, és ez a gyermeknek is és a szülőnek is egy megnyugvás. Mindennapi jó cselekedetünket természetesen Babóca bábunk is észreveszi és dallal jutalmazza jó cselekedeteinket!!!!

Képek