Jól érzem magam a bőrömben!

Maros-parton.jpg

A foglalkozás indításaként a „Repül a madár, szárnyalva száll, mert szabad madár” relaxációval kezdtük a foglalkozást. Ez a mozgás nagyon tetszett a gyerekeknek, oldódottabbak, felszabadultabbak lettek. Ezután végigtáncolták a Jól érzem magam boogiet, ami először felpörgette őket, de a végére kellemesen elfáradtak. Miután kértem őket, hogy üljenek le pihenni egy kicsit meghallgatták a Lusta király című mesét.
Közös beszélgetést kezdeményeztem arról, hogy ki szeret mozogni, mit szeretne sportolni, mi okoz számukra örömet. Mindenki nyilatkozott a témában: nagyon szeretnek táncolni, futkározni, mászókázni, csúszdázni és kerékpározni (szinte mindenki tud két keréken biciklizni, amire nagyon büszkék). Felelevenítettük azt is, hogy a közelmúltban kirándulni voltunk a Maros parton (ezt minden évszakban igyekszünk megvalósítani, amit nagyon élveznek, és izgatottan várnak), ahol sokat sétáltunk, „túráztunk”, mászókáztunk a játszótéren, és fogócskáztunk, ami mindenkinek nagy élmény, boldogság volt. Élvezettel mesélték élményeiket, szinte egymás szavába vágtak.
Megkértem őket, hogy akkor ismét mozogjunk egyet, álljunk fel, és elmondtam (mutogatással kísérve) az új mondókát (könyv 192. o.). Ezt beépítve a napi rutinba, minden nap mondogattuk, és mozogtunk rá.
Ezután mozgásos játékokat játszottunk, amit nagyon élveztek, hiszen mindenki szeret mozogni: Tűz, víz, repülő, Páros fogó, Farok lopó, Akadálypályán való átjutás…
Igazán élménydús nap volt, ami után kellemesen elfáradtak.

Képek