„Jól érzem magam”

boldog1-3.jpg

Már a 9. lépcsőfokra érkeztünk,és örömmel állapítottuk meg, hogy már csak egy lépcső és eljutunk a Boldogság várunkhoz. E havi boldogságfoglalkozásunkat is relaxációval kezdtük (almát szedj ügyesedj…)
A hónap dalára ( a jól érzem magam dalra) felszabadultan örömmel mozogtunk, ugráltunk és táncoltunk. Nagyon jó móka volt.
A hónap meséjét megismerve beszélgettünk a mozgásról és annak pozitív hatásairól. Igy a téma bevezetése során megtudtuk, hogy a ritmikus egyenletes mozgás milyen fontos életünkben. A mozgás életszükségletünk, s a mozgás boldoggá tesz bennünket.
Megtanultunk egy mondókát ,melyre kicsi és nagy sünikés is együtt, örömmel mozgott.
Beszélgettünk a kedvenc mozgásformákról, arról hogy ki mit szeret sportolni, mozogni. Beszélgettünk az egészséges életmódról, felsoroltunk egészséges dolgokat, ételeket is.
Az „átkelés a mocsáron” játék nagyon nagy izgalmak közepette telt, hiszen egy nagyon veszélyes terepen kellett megmutatni ügyességünket. Nagy örömünkre a kicsik is sikeresen átkeltek a mocsáron, a varázstégláink segítségével.
A „tükörjáték” során pedig el kellet egy sportot mutogatni, és a többiek leutánozva kitalálták a sport nevét.
A „lufi a magasban” játék volt a mai boldogságóra fénypontja, hiszen a két csapat nagyon jól összedolgozott, és mindkét lufit sikerült a levegőben tartani, mindezt egy jó kis zene kiséretében.
A foglalkozás lezárásaként az volt a feladat , hogy a fán lévő cicák közül választani kell, melyik cica szeretne lenni .
Elmondtuk hogyan éreztük magunkat és egy nagy ölelőkörrel fejeztük be a boldogságprogramunkat.

Képek