Jócselekedetek

adventi-jótékonysági-vásár_2017.jpg

A Váradi Csillagok Jézus születésének örömhírét vitték ajándékba
„A Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum Váradi Csillagok nevű csapata a 2017. december 12-én, kedden a Szent Erzsébet Idősek Otthonában ajándékozta meg az ott lakókat egy népi betlehemessel.
December 13-án, szerdán tovább folytatták útjukat a Mária Rádió nagyváradi stúdiójába, ahol hangfelvétel is készült, amit karácsonykor sugározni fognak.
Ezt követően a Szent László Óvodában elevenítették fel Jézus születésének történetét a sok kis óvódás előtt, akik nagy érdeklődéssel követték a betlehemes minden mozzanatát. A tiszta, csillogó gyermeki tekintetekből erőt merítettek a betlehemező diákok is, hogy hirdessék tovább karácsony szent titkát.”

Benedek Ramóna

December hónap a boldogító jó cselekedetek jegyében zajlott a nagyváradi Szent László Római Katolikus Teológiai Líceumban, ahol az egész iskola közössége összefogott, hogy szebbé és boldogabbá tegye a rászorulók karácsonyát.
A „Mosoly a gyermekekért” humanitárius program keretén belül több tevékenységre is sor került, melynek során tartós élelmiszereket, ruhát gyűjtöttek a diákok, névre szóló ajándékokat készítettek, amelyeket a város különböző szociális intézményeinek adtak át. A gyerekkórházban lévő elhagyott gyerekek számára tisztálkodási szereket, gyermekruhákat adományoztak.
Az adventi jótékonysági vásárra hetekkel előtte már készültek, szebbnél szebb tárgyakat készítettek az iskola diákjai és tanárai. A tárgyakért kapott adományokból a rászoruló diákokat támogatták.
Az „Édesség hete” jótékonysági akció során minden nap más-más osztály hozott édességet, süteményt, gyümölcsöt, amit az iskolában árusítottak. Az összegyűlt összegből az iskola rászoruló diákjait támogatták. A boldogító jócselekedetek nagyon sok boldog percet szereztek az iskola közösségének és mindnyájan megtapasztalhatták azt, hogy jónak lenni jó, jót tenni jó.
Benedek Ramóna

Képek