Jó tett helyében jót várj

received_617123519794597.jpeg

Új óvodában, új csoportban kezdtem a „tanévet”, így a gyerekeknek és a szülőknek is be kellett mutatni a módszert, tematikát. Nagy örömömre a szülők egyöntetűen elfogadták, hogy a csoportban tarthassam az órákat. A gyerekeknek bemutattam Boldog Dórát. Elmondta Dóra, hogy ő a Kerekerdőből jött, és nagyon hálás nekünk,hogy eljöhetett vendégségbe, ezért, ha megérkezik, majd mindig valami különlegeset hoz ajándékba: mesét, verset, zenét,feladatot, amitől jobb lesz a kedvünk.
A Hála témakört beszélgetéssel kezdtük, Dóra mutatta be Nasut, és a mesében szereplő állatkákat, mindegyikőjük elmondta a versét, ami majd a mesében fog elhangzani. A gyerekek hamar megjegyezték a rövid rigmusokat, együtt mondták a szereplőkkel. Szívesen mondogatják még a kisebbek is. Magát a mesét plüss állatokkal és bábokkal meséltem el, nagyon tetszett a gyerekeknek, az ismerős mondókákat, verseket már együtt mondták a szereplőkkel. Kipróbáltuk a Mackó- dalt is, a szabály ismertetése után eljátszottuk, természetesen mindenki szeretett volna mackó lenni. Még többször fogjuk játszani.
Az előadás után Nasu mackó az ölemben ülve „beszélgetett” a gyerekekkel, hogy mit is jelent a hála, és ki, miért volt hálás a segítségért.
Mindennapos mozgástevékenységbe szőve próbáltuk ki a Hála- vonatot, elsősorban a barátaikat választották be a gyerekek. Mivel nagyon szeretnek mozogni, így egy vidám, élvezetes játék kerekedett ki belőle.

Képek