Jó cselekedetek gyakorlása

Jó cselekedetek gyakorlása

A boldogságóra program 4. hónapjának témája, a boldogító jó cselekedetek volt.
December hónapban ez igen aktuális téma, ilyenkor, karácsony közeledtével átértékelődnek cselekedeteink, és felerősödik bennünk a segítőkészség, a jóindulat, az adakozás utáni vágy.
Az év legszebb időszaka a karácsony előtti időszak. A fények, az érzések, a család, a hangok, az ízek, az illatok mind-mind valahogy másabbak ilyenkor. Megtelik szívünk szeretettel.
Az óra elején meghallgattuk a hónap dalát, majd megbeszéltük a jelentését és táncoltunk is rá.
Majd lerajzolták a gyerekek, hogy kinek, milyen jó cselekedete volt már. Ebből készítettünk tablót. Egy fenyőfára ragasztottuk a rajzokat, jelezvén, hogy ezeket karácsonyi ajándéknak is szánják. Elmondták azt is, hogy miért jó szerintük jót tenni. Pl. „Ezzel örömet szerezhetek anyukáméknak”, „Jó látni, ha a testvérem örül annak, ha odaadom a játékomat,” Ha a barátom szomorú, akkor megvigasztalom, és én örülök neki, ha ő nem búsul tovább.”………….
Az iskola diákjait pedig megleptük minden héten egy-egy adventi műsorral. Verseltünk, énekeltünk, egy kis jelenetet is előadtunk, Lucáztunk, népszokásokkal ismertettük meg a tanulókat.
A 2. gyertyagyújtás alkalmával pedig részt vettünk a falusi ünnepségen. Kis műsorunkat előadtuk a lakóknak is. Mi ezzel kedveskedtünk az iskola tanulóinak, dolgozóinak, illetve a falunak.
Láthatóan jól érezték magukat az órákon a gyerekek, örömmel készültek a gyertyagyújtásokra, és jól esett nekik a taps, a sok dicséret.
Mindenkinek minden nap jár egy mosoly, egy simogatás, és egy szeretlek szó! Ez a mi osztályunk üzenete a hónapban.

Máhr Attiláné
1. o. osztályfőnöke