Jó cselekedetek a felsősök körében

IMG_20171212_154201-1.jpg

A Váradi Csillagok Jézus születésének örömhírét vitték ajándékba
„A Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum Váradi Csillagok nevű csapata a 2017. december 12-én, kedden a Szent Erzsébet Idősek Otthonában ajándékozta meg az ott lakókat egy népi betlehemessel.
December 13-án, szerdán tovább folytatták útjukat a Mária Rádió nagyváradi stúdiójába, ahol hangfelvétel is készült, amit karácsonykor sugározni fognak.
Ezt követően a Szent László Óvodában elevenítették fel Jézus születésének történetét a sok kis óvódás előtt, akik nagy érdeklődéssel követték a betlehemes minden mozzanatát. A tiszta, csillogó gyermeki tekintetekből erőt merítettek a betlehemező diákok is, hogy hirdessék tovább karácsony szent titkát.\”

Benedek Ramóna

December hónap a boldogító jó cselekedetek jegyében zajlott a nagyváradi Szent László Római Katolikus Teológiai Líceumban, ahol az egész iskola közössége összefogott, hogy szebbé és boldogabbá tegye a rászorulók karácsonyát.
A „Mosoly a gyermekekért” humanitárius program keretén belül több tevékenységre is sor került, melynek során tartós élelmiszereket, ruhát gyűjtöttek a diákok, névre szóló ajándékokat készítettek, amelyeket a város különböző szociális intézményeinek adtak át. A gyerekkórházban lévő elhagyott gyerekek számára tisztálkodási szereket, gyermekruhákat adományoztak.
Az adventi jótékonysági vásárra hetekkel előtte már készültek, szebbnél szebb tárgyakat készítettek az iskola diákjai és tanárai. A tárgyakért kapott adományokból a rászoruló diákokat támogatták.
Az „Édesség hete” jótékonysági akció során minden nap más-más osztály hozott édességet, süteményt, gyümölcsöt, amit az iskolában árusítottak. Az összegyűlt összegből az iskola rászoruló diákjait támogatták. A boldogító jócselekedetek nagyon sok boldog percet szereztek az iskola közösségének és mindnyájan megtapasztalhatták azt, hogy jónak lenni jó, jót tenni jó.

Benedek Ramóna
Palotás Zsuzsa
Szent László Teológiai Líceum, Nagyvárad

Képek