Jó adni és kapni

Az adventi időszak kiváló lehetőségeket nyújtott annak megtapasztalására, hogy mennyire jó érzéssel töltheti el szívünket akár kapjuk, akár adjuk az ajándékot.
A mindennapjainkat átszőtte a karácsonyi készülődés, az öröm okozásának szándéka.
Nagy meglepetésként érte a gyerekeket, mikor a testvérosztálytól sajátkészítésű ajándékot kaptak Mikulásra, és viszonzásképpen mi is készítettünk nekik teljes titoktartásban \”karácsonyi ajándékot\”.
Másik nagy feladatunk volt, mikor a családnak készítettük az apró meglepetéseket, melyeket díszcsomagolásban vittek haza, hogy majd a karácsonyfa alá csempésszék.
A hagyományos jótékonysági vásáron is nagy kedvvel és odaadó munkával segédkeztek az anyukáknak.
Iskolai szinten csatlakoztunk a \”Varázsolj mosolyt egy társad arcára\” elnevezésű karácsonyi ajándék gyűjtési akcióhoz, mely során 50 ismeretlen gyereknek szereztünk meglepetést.
Az egyik anyuka adventi naptárral kedveskedett az osztálynak, melyben minden napra \”meglepetést\” rejtettem egy-egy gyereknek (a nevet véletlenszerűen sorsoltuk ki)Ez nem elsősorban tárgyi dolog volt, hanem valamilyen rendkívüli dolog pl. a sorakozóban aznap első lehetett; nem kellett írás házi feladatot készíteni …… stb. Egyes napokon az osztály részesült az ajándékban: pl. karácsonyi mese olvasása, közös éneklés, … stb. Nagyon-nagyon élvezték!
Utolsó alkalommal rajzban örökítették meg a legnagyobb jó cselekedetüket.
Remek lehetőség volt arra, hogy rájöjjenek, hogy apró kis dolgok is milyen nagy örömet okozhatnak, annak is aki kapja, és annak is aki adja.

Képek