Időutazás- írások

Képkivágás.png

Időutazás 1

Ma a legutóbbi kutatásaimról szeretnék önnönnek mesélni, amelyben időutazásom során megismerkedtem az 50 évvel ezelőtti társas kapcsolatokkal. Végre hosszas évek után eljutottam a kutatásom során arra a pontra, hogy megoszthatom önökkel ennek eredményeit.
50 évvel ezelőtt még minden máshogy működött, ha a társas kapcsolatokról volt szó. Tágabb volt a szocializmus fogalma, hiszen a technológia új találmányai nem vették el az emberek figyelmét ekkora mértékben. Több idejük volt az embereknek egymásra, több időt töltöttek egymással. Mai napjainkban többet beszélgetnek olyan internetes portálokon, mint például a Facebook. A gyerekek a szabadban töltötték a közös időt és nem egy számítógépes játék várószobájában beszélték meg, hogy milyen volt a napjuk. Ha egy fiú udvarolni szeretett volna a lánynak, aki tetszik neki, nem egy üzenetet dobott neki, hanem elhívta egy randevúra, ahol bevallotta érzéseit. Akkoriban mindenki sokkal jobban odatudott figyelni egymásra, kevesebb volt a kapcsolatokban a veszekedés. Nem volt annyi dolog, amivel az emberek megtudták volna egymást bántani, amivel visszaélhettek volna. A családokban nem volt ekkora elhidegülés, amikor leültek az asztalhoz akkor elmesélték mi történt velük, mindent megbeszéltek. Manapság nem is egy asztalnál esznek, mindenki bebújik a saját kis zugába, alig beszélnek egymással.
Én személy szerint, a technológia világának elterjedését tartom a fő oknak, hogy ekkorát változott a helyzet. Mindenki el van a saját dolgával, nincs is kedvük egymással találkozni, ha az interneten mindent megtudnak beszélni egymással. Egy nagymértékű változás tudna ezen segíteni, de sajnos emiatt a hatalmas fejlődés miatt ez már beteljesedhetetlen.

Vass Lívia- 10.d

Képek