Hogyan lehet fenntartani a boldogságot?

20210614_082615.jpg

2021. június 14-én megtartottuk utolsó boldogságóránkat az 1. osztályban, Hogyan lehet a boldogságot? fenntartani címmel.
Megbeszéltük, hogy mikor tudunk boldogok lenni és boldogok maradni. Megszülettek mindent átgondoló válaszaink.
Boldogok csak akkor tudunk lenni, ha észrevesszük az életünkben a jót, ha nemcsak kitűnő emberek szeretnénk lenni, hanem jók is. Ha nemcsak az eszünkkel, hanem a szívünkkel is tudunk gondolkodni. Ha támogatjuk egymást, ha észrevesszük, hogy miben segíthetünk. Ha rendszeresen mozgunk és sokat tartózkodunk a friss levegőn. Ha vannak céljaink és azok vezérelnek bennünket.
Átnéztük az elmúlt 9 hónap történéseit. A gazdag programokról, eseményekről készült beszámolóim és a fényképek megtalálhatóak az osztálytermünk falán. Jó volt látni, hogy amikor azt kértem a gyermekektől, hogy rajzolják le a legjobb élményüket, először nem is tudták eldönteni, hogy melyiket válasszák.
Aztán, amikor megjelent a rajzokon a „ jó volt az iskola” felirat, igazán szívet melengető volt.
Értékesek voltak a boldogságóráink. Mindig jó hangulatban teltek és feltöltődve, pozitív érzésekkel zártunk minden alkalmat. Ami pedig a legfontosabb, hogy a gyermekek felhasználták a tanórán tanultakat a mindennapokban, a társas kapcsolataikban.

Képek