Hàlásak vagyunk minden napért

„A hála, nem más, mint azon belső indíttatás, hogy olyat tegyünk másnak – valami jóért cserébe –, ami nekünk is jól esne, ha mások lennénk.” (Shayat Cout Pho)
Mindannyian tudjuk, kik azok az emberek, akiknek örök hálával tartozunk. Vagy azért, mert segítettek, és tettek irányunkba valamit, hogy ebben a világban magunkra találjunk, avagy azért, mert nem hátráltattak e munkában.
A köszönetmondás olyan érték, amelyet tanulnunk kell. Vajon észrevesszük-e és hálát tudunk-e adni mindazért, amit elértünk, vagy amink van.
Olyan erős-e bennünk a vágy, hogy köszönetet mondjunk, mint amilyen erősen vágytunk valaminek az elérésére vagy megtörténésére.
Nagyon szeretem ezt a témát, mert szerintem nagyon közel áll a gyerekekhez, könnyen beilleszthető a mindennapi pedagógiai munkába. Lelkes, vidám csapat, akik tényleg tudnak hálásak lenni. Igyekeztem a hónap során én is többször felívni a figyelmüket azokra a dolgokra, amik boldogabbá teszik a mindennapjainkat. Törekedtünk arra, hogy örömöket szerezzünk egymásnak, megbeszéltük, hogy milyen jó érzés nekünk is, ha a másik örül. Tisztában vannak a hála fogalmàval. Elkészítették a kis videójukat, melyben egymásnak szántak hàla üzeneteket. Rajzokat készítettek a témában. Mely leginkább tükrözi, hogy első helyen az édesanyjuknak, a családjuknak hálásak!

ooo

Képek