Hálásak vagyunk az új osztályért

Hála4.jpg

A közösségfejlesztés nagyon fontos feladat volt számunkra, mivel a gyermekek 1-1 osztályból tevődtek össze és én is új osztályfőnökként terelem őket ettől a tanévtől.
A tanteremben a padok félkörívben vannak összeillesztve. Így senki nem ül a másiknak háttal és a szemkontaktust mindenki fel tudja venni egymással.
A reggelt mindig egy beszélgető körrel kezdjük, ahol az időbeni tájékozódáson (évszakok, hónapok, napok,,,stb.) túl, aktuális történéseiket is meg tudják osztani a többiekkel. A beszélgető kör végén, mindenki elmondhatta, hogy: Én hálás vagyok, mert… Örültem neki, hogy többször is azért adtak hálát a gyerekek, mert együtt vagyunk és itt lehet az osztályban. Nem vagyunk egyformák, ezért a tevékenységeinket sem egyformán tudjuk teljesíteni. Ha valaki segítségre szorult és az a másik tudott neki segíteni, akkor így köszönte meg: Hálás vagyok, hogy segítettél nekem! Ha valaki elfelejtette megköszönni, akkor biztosan akadt olyan, aki figyelmeztette őt.
Következő nap a beszélgető körben az előző napi jó vagyis hálát adó cselekedeteket is megbeszéltük. Szívesen „dicsekedtek” jó tetteikkel illetve akár egymásét is büszkén említették.
Technika órákon előre kilyukasztott szívformákat varrtak ki a gyerekek. Ezt a hónap utolsó napján a beszélgető körben adták át egymásnak: Hálát adok, hogy a közösségünk része vagy!

Képek