Hálás vagyok, mert…

DSCF7571.jpg

Második osztályos napköziseimmel nagy örömmel kezdtünk bele a Boldogságóra programjába. Sokat beszélgettünk, játszottunk, meséltünk és énekeltünk a hála téma kapcsán, amely kifogyhatatlan hozzászólást, véleményt és érzelmeket tartogatott a rendhagyó órát követően egész délutánra. Olyan oldalukról is megismerhettük társainkat, amelyekkel ez idáig még nem találkoztunk. Nagyszerű felfedezés volt ez!
A téma felvezetését keresztrejtvénnyel kezdtük, majd megkérdeztem, hogy mit is jelent a hála. Miért fontos? Kinek tartozunk vele? Milyen gyakran jut eszünkbe (csak úgy), hogy mennyi mindenért lehetünk hálásak? A gyerekek tekintetében látszott, hogy elgondolkodtak és végül megszületett a válasz: „Elsősorban magunknak tartozunk hálával, de szebbé tehetjük a számunkra legfontosabbak életét is vele.” Végül közösen elkészítettük a hála tablónkat, a szívekbe azokat a gondolatokat írták, hogy kinek és miért hálásak.
„ A szeretetnek az a vágya vagy törekvése, melynél fogva, aki a szeretet hasonló indulatából velünk jót tett, azzal mi is jót tenni iparkodunk.”
/B.Spinoza/

Képek