Hálás vagyok

42699024_396193207581022_1089499333159550976_n.jpg

A Boldog Óvoda Program első témakörével, a Hálával ismerkedtünk meg ebben a hónapban a csoportunkba járó gyermekekkel. A beszoktatási időszakban vagyunk, ezért csak a hónap vége felé tudtunk foglalkozni a témával, melyet igyekeztünk a heti tevékenységek köré fonni.
A hála fogalmának megismertetéséhez Szutyejev: Az alma című meséjét használtuk eszközként. Közösen elkészítettünk egy őszi fát, melyet a boldog óra megtartása után „Hála fának” neveztünk el. A fán lévő különböző színű levelek a csoportunkba járó gyerekeket jelképezik és azt, hogy mindannyian mások vagyunk és más-más jó tulajdonságokkal rendelkezünk. A mesebeli sünihez hasonlóan mindenki annak a gyereknek adhatta az almáját, akinek hálás valamiért. Mi is meglepődtünk azon, hogy a gyerekek milyen könnyen megértették ezt a számukra új fogalmat. A gyümölcs felragasztása során, miközben megfogalmazták gondolataikat, érzéseiket gesztusokkal is kifejezték (pl. simogatás, ölelés, stb.)
A boldog óra lezárásaként a hónap dalát relaxációs zeneként hallgattuk meg. Az óra megtartása számunkra is élményt és feltöltődést jelentett.
Margareta77, Margareta67

Képek