Hálás vagyok

Hálás vagyok

Idén 2. és 3. osztályos tanulókat tanítok, így már kicsit ismerős volt számukra a téma. Mielőtt a hála témába belefogtunk volna, megbeszéltük, hogy mit jelent számunkra a boldogság, majd azt, hogy mi mindenért lehetünk hálásak, és melyek azok a módok, amivel ki tudjuk fejezni a hálánkat. Idén is a gyerekek mindennapi életéből indultunk ki, és a nyári élményekhez kapcsolódóan dolgoztuk fel a témakört a tanév első napjaiban. Mi mindenért lehetünk hálásak? Hogy vannak barátaink, hogy tudunk játszani, el tudunk menni strandra, horgászni vagy kirándulni. De legfőképpen a szüleiknek kell, hogy hálásak legyenek, hiszen ők azok, akik mindent megtesznek gyermekeikért, sokszor magukat háttérbe szorítva.
Beszéltünk a varázsszavakról, amit igyekszünk a tanév során minél többet használni (sajnálom, köszönöm, szeretlek), illetve megegyeztünk a tanulókkal, hogy úgy fognak viselkedni, hogy a bocsáss meg kifejezést lehetőleg ne kelljen igénybe venni.
Egy alkalommal elmeséltem nekik a Linka és a csengettyű című mesét, amit a megbeszélést követően előadtak a gyerekek. Nagyon tartalmasan telt el a szeptember, elindultunk egy hosszú úton, aminek remélhetőleg minden percér élvezni fogjuk.

Képek