Hálás macik

IMG_6603.jpg

Szeptember hónapban kapcsolódtunk be csoportunkkal a Boldogságóra Programba. Lelki beszélgetésekkel, relaxációs zenehallgatással és drámajátékkal hangolódtunk rá a Hála gyakorlására. Kooperatív munkában elkészítettük a Hálafát, melyet elhelyeztünk a csoportban jól látható helyre, amelyre a kisgyermekek, óvó nénik, dadus kézlenyomata került.
Szeretettel fogadták a gyerekek a Hálafa történetét, melyet többször is elmeséltem nekik. A hála gyakorlás zárónapján el is dramatizáltuk a gyerekek szereplésével a mesét. A játék során jól látható volt a pozitív érzelmek és boldogságélmény átélése (hála, öröm, szeretet) a gyermekek arcán. A mesejátékban a gyengébb önbizalmú és visszahúzódóbb gyerkekek is megnyíltak, bátrabbak lettek, ami különösen jó hatással van a pozitív személyiségük fejlődősére és társas kapcsolataik alakulására.
“A boldogságórák az egyik alapvető célja: szisztematikus gyakorlatok alkalmazásával készségszintűvé tenni a pozitív orientációt.”
Örömmel színezték ki a munkafüzet 3. oldalán lévő hálaszínezőt, amit hazavittek családjukba, megbeszélve, hogy ki miért hálás.
Aktívan vettek rész a Hálaszív süti elkészítésébe, amiből többet készítettünk, gondolva az óvoda többi csoportjára és a gyerekek családjára is.
Csoportunk szokása az alvásidő előtt “simimaci”, amit átneveztünk “Hálamacinak”, aki eztán egy hálás simogatással kíván minden pihenni vágyó kisgyermeknek szép álmokat.
Egész hónapban többször meghallgattuk Bagdi Bella : Szép nap ölelj át engem c. dalt, melyre táncos mozdulatot is tanultunk.
Hálásan örülünk, hogy megismerhettük a Boldogságóra Programját, kiváncsian készülünk a következő témára: Az optimizmus gyakorlására!

Képek