Hálánk jele

hala-jelkep.jpg

Szeptember: A hála hónapja
Az idei tanévben a Boldogságóráimat konyhai kisegítő modulos osztályomban fogom tartani. 12. évfolyamos szakiskolai tanulóink már előző években is találkozhattak a programmal, örömmel várták az első foglalkozást, amely a hála témakörét dolgozta fel.
Zenével indítottuk az órát, meghallgattuk a hónap dalát. A „Szép nap, ölelj át engem” című dal hallgatása közben minden évben felragyognak a napsugarak! Emlékszem, tavaly ugyanebben a csodálatos élményben lehetett részünk, a dal hallgatása közben sütött ki a nap, sugarai egyre fényesebben ragyogtak! Ez valami csoda!
Ezután elbeszélgettünk arról, hogy ki miért szokott hálát érezni, kinek és hogyan fejezi ki azt, és milyen szavakkal mondhatunk köszönetet.
Elhatároztuk, hogy kimegyünk az iskola kertjébe, és köveket fogunk keresni, mindenki olyat, ami neki tetszik valamiért. A formája, a nagysága, színe, több szempont vezérelte a tanulókat.
Ezután kézműves foglalkozás keretében mindenki kifesthette saját ízlésvilága szerint a talált kincseket. Szebbnél szebb alkotások születtek, a gyerekek méltán lehettek büszkék rá! A kövecskéket száradás után hazavihették a tanulók. Volt, aki másnap újabb követ hozott otthonról, mert folytatta a gyűjtést és a díszítést. Én sem maradtam ki a keresésből, találtam magamnak is egy szép kis hálakövet, amely a tanári asztalomon marad a tanévben. Boldogan emlékszünk majd vissza a szeptemberi foglalkozásra! 😊
Krafcsik Éva Gabriella gyógypedagógus

Képek