Hálamesék, Lorántffy manók

DSCF05171.jpg

Ötödikesek lettek azok a gyerekek, akik tavaly már részt vettek a boldogság órákon. Mivel új osztályfőnökük lett személyemben, ezért én folytatom velük tovább a programot. A szeptemberi témát mi úgy dolgoztuk fel, hogy rövid beszélgetést követően fényképeket nézegettünk szegény, árva, sérült gyerekekről. Szerettem volna, ha rádöbbennek, mennyire természetes nekünk, hogy egészségesek vagyunk, van hol laknunk, van családunk és nem éhezünk. Később csoportmunkában a következő feladatot kapták: 1. Hogyan lehetsz hálás édesanyádnak ? 2. Írjatok köszönőlevelet egy mesehős nevében egy másik szereplőnek! 3. írjatok egy hálamesét!
Az édesanyáknak öleléssel, puszival, házimunkában segítséggel lennének hálásak.
Íme egy köszönőlevél:
Kedves Fehérlófia!
Hálás vagyok azért, hogy betakartad és megvédted a kicsinyeimet. Köszönöm szépen, hogy visszadtad azt a kenyeret, amit elhasználtam, hogy felvigyelek a felvilágra.
Hálával: Griffmadár
Kedves Tündér keresztanya!
Köszönöm, hogy szép báli ruhát varázsoltál nekem és elvittél a hintóddal a bálba. Neked köszönhetően megismertem a herceget és még mindig boldogan élünk míg meg nem halunk.
Szeretettel: Hamupipőke
A mese:
Egyszer volt a Hála. Elindult olyan embert keresni, akinek beköltözhet a szívébe. Vándorolt rengeteget, de nem talált egy megfelelő embert sem. Egy házhoz ért, ahol megpihent és megtalálta amit keresett.Beleköltözött a szívébe. Másnap találkozott a barátjával, aki segített megművelni a földet. Megköszönte és rámosolygott.A Hála úgy érezte, hogy eljött az ő ideje és átköltözött a szívébe. Ez így ment tovább és tovább. A Hála egyre több ember szívébe költözött bele. Ugyan sok ember nem volt hajlandó befogadni a Hálát, ezért van úgy, hogy sok ember boldog és kedves, de sok mogorva és zsémbes. A Te szívedben is ott lakik a Hála?

Képek