Hálamacik

Hálamacik

Harmadik éve veszünk részt csoportunkkal a Boldogságóra programban. Szeptemberben a hála gyakorlásával ismerkedtünk meg.Mivel kiscsoportos életkorúak a gyermekek ezért próbáltuk minél egyszerűbb játékos formában átadni a hála téma tartalmát.
Beszoktatás ideje alatt közösségi kapcsolatépítő játékokon keresztül érzékeltettük a gyerekekkel,hogy milyen jó óvodásnak lenni és legyünk hálásak egymáshoz ,hogy Maci csoportosok lehetünk.Hála macink vándorsimivel köszöntötte az újonnan érkező gyermekeket.Alvás előtt is hála simogatást kap a macibábbal minden gyerek a nyugodt alvásához.
Többször hallgattuk Bagdi Bella: Boldog vagyok és a Szép nap ölelj át engem…c.dalokat.
Elmeséltem a Maci bajban van című mesét, aminek tartalmára figyeltek és később is kérték ismétlését.
Elkészítettük a Hálafánkat, amelyre felhelyeztük a gyerekek által festett papírszívecskét.Nagy örömmel készítették el a saját hálaszívüket, melyhez mondtak egy-egy szép dolgot.
Beszálltunk a Hálavonatba, ami ezentúl a csoport új szokása lett. Minden délbe beszállunk a hálavonatba és úgy megyünk be a csoportszobába ebédelni.
Összességében elmondható, hogy magukhoz nézve, készségszinten elsajátították a hála lényegét, örömmel készülünk a következő hónap témájára.

Képek