Hálafa története

Hálafa-története....jpg

Hálafa története
Beszélgetés keretében felelevenítettük a Hálafa történetét. Miért volt szomorú a hálafa, hogyan próbálták meggyógyítani az állatok, és miért volt hálás a fa. Mi is elmondtuk, hogy miért vagyunk hálásak – azt csinálhatjuk, amit szeretetünk, játszhatunk, van munkánk, családunk, barátaink, biztonságban érezhetjük magunkat, stb.
Ezután a gyermekek elmondták, felsorolták, hogy ők miért hálásak:
“Hálás vagyok azért, mert – van családom, vannak testvéreim, van anyukámnak munkája, van házunk, új autónk, van sok játékom, mesekönyvem, mert süt a nap, mert most nem esik az eső és kimehetünk játszani az udvarra, hogy nem vagyok beteg, stb…”.
Elkészítettük a színes kéznyomatos hálafánkat. A gyerekek élményeik alapján lerajzolták a hálafát. Hálásak voltunk azért, hogy kirándulhattunk Kosdra – Robirtokra, és a programunkhoz kellemes és jó volt az idő. Kincset kereshettünk az erdőben, kakaós csigát süthettünk a kemencében, és helyben készített sajtot kóstolhattunk. Állatokat simogathattunk, és etethettünk. A gyerekek vígan ugrálhattak a szalmában, gondtalanul játszhattak a játszótéren.

Képek