Hálafa és a boldogság vára

307641676_641873217564228_7174619089855616824_n-2.jpg

A hála nehéz szó, mielőtt ezt megbeszéltük, hogy mit is jelent, elmeséltem a gyerekeknek Bartos Erika őszi meséjét, amelyben a kis állatok egy fát gyógyítottak meg. Ebben a mesében a fa érzéseire vezettem rá a gyermekeket, hogy mit érezhetett amikor bekötözték a sebeit. A beszélgetésben nagyon okos dolgokat mondtak a gyermekek, mint pl. boldogságot, hálát.
Megfestettük ezek után a hálafánkat, melynek levelei a mi kézlenyomataink. Hallgattuk néhány dalt a Boldogság Cd-ről és elkezdtük a boldogságvárunkat kiszínezni. Júniusra gyönyörű lesz:) Kártyák segítettek a képek segítségével felismerni, hogy mi mindenért lehetünk még hálásak, amire egyből nem gondulunk. Sokan elmondták mi jelent számukra a hála, hol érezzük, kivel kapcsolatban és milyen helyzetekben.
Szeptember első két hetében felidéztük nyári élményeinket, hogy ki merre járt, miért érzett hálát.
Nagyon büszke vagyok gyermekeinkre, hogy kicsiktől, nagyokig okos és megható dolgokat mondtak a témával kapcsolatban. A hét zárásaképpen elkészítjük a hála szimbólumát, melyet majd hazavihetnek a gyerekek. Reméljük, hogy erre majd otthon és a mindennapokban is emlékeznek majd a gyermekek, hogy miért lehetünk hálásak és milyen érzést ad nekünk a hálás gondolkodás.

Képek