Hála vers

Csapatmunka.jpg

Második éve tartok Boldogságórát az osztályomban. Most harmadikosok vagyunk.Ebben a tanévben a Magyar irodalom tantárgy keretébe helyeztem bele a hónap témáit, kapcsolódva az ott már feldolgozott szöveghez. A téma feldolgozása mindig két tanórás,szükség szerint a napköziben van még lehetőségünk folytatni a munkát.
Valamennyi foglakozást relaxációval, énekléssel színezéssel indítom.Most az „Irkafirkát” választottam. Nagyon élvezték a tanulók. Móra Ferenc: A kis bicebóca c. elbeszélést már elolvastuk, a gyerekek rögtön kitalálták, hogy miért idézem fel. Többször eljátszottuk azt, hogyan fogadja a kis bicebóca társaitól a a buktát, kalácsot…Szóba került a mosoly, az ölelés, a köszönet és nagy örömömre egy kislányom megfogalmazta, hogy tetteinkkel is kifejezhetjük hálánkat.
Majd csapatmunkában hálaleltárt készítettünk. Átbeszéltük, kiválasztottuk a leggyakrabban előkerülő kategóriákat s elkezdődött a közös versírás.Öröm volt látni a gyerekek lelkesedését, ahogy javították magukat, keresték a rímelő szavakat!
Nagyon aktívak voltak, szóban is kifejezték, hogy mennyire élvezik a folyamatot. Én is! (Rengeteget kínlódom a mondatalkotással, máskor 🙂 Sajnos nem fényképeztem közben!
A foglakozást relaxációval zártuk. A későbbiekben saját hálafánkat is elkészítettük, s készül karácsonyra Hála befőtt a szülőknek.

Képek