Hála a Rózsa csoportban

308504105_475410161223011_3317319168147179065_n.jpg

A Rózsa csoportban második éve fogok Boldogságórákat tartani. A csoport nem a saját ovis csoportom , velük mint boldogságórás óvónéni vagyok együtt. A gyermekek közül többen ebben a nevelési évben csatlakoztak a csoporthoz. Ők először találkoznak a Boldogságórákkal. Ennek kapcsán valamennyien nagy izgalommal várták az első foglakozásunkat, melyet egy átmozgató vidám tornával kezdtünk Bagdi Bella: Jobb Veled a Világ című zeneszámára.
Ezt követően gondolat ébresztő játékunk a „Mi jut eszedbe, ha azt mondom Hála? Hallottad-e már ezt a kifejezést, hogy hála? – következett , amely során a gyermekek önálló gondolataikat fogalmazták meg. A beszélgetős után , a „Hála csengő” játékra került sor. A gyermekek a csengővel léptek oda ahhoz a társukhoz, akinek valamiért hálásak voltak. Gondolataikat megfogalmazva nyújtották át a csengőt egymásnak. A játék során ügyesen figyeltek egymásra, figyeltek arra, hogy mindenkihez eljusson a hála- csengő.
Ezt követően Fésűs Éva Büszke tölgy című meséjét mutattam be előszavas előadás módban. A mese után beszélgettünk a szereplők viselkedéséről, jelleméről, és arról, hogy ki-kinek lehetett hálás és miért.
Boldogságóránk lezárásaként a gyermekek elkészítették a saját hála fájukat és közösen megalkottuk a Hála erdőnket. Az alkotó tevékenységünk során többször meghallgattuk a hónap dalát .
Én hálával , öleléssel köszöntem meg a gyermekek aktív , őszinte, szeretetteljes részvételét🥰🙏

Képek