Hála a mindennapokban

Hála a mindennapokban

Idén kapcsolódtunk be a boldogságóra programba az osztályommal. Nagyon örülök a lehetőségnek, hisz mindennapjainkat a pozitív gondolkodás, az egymásra figyelés, megsegítés, az önmegvalósítás elősegítése hatja át.
Bevezetésképp ismerkedtünk általánosságban a programmal. Mit látsz a Boldogságóra jelképébe? Szív + ember+ átöleli a gyerekét, Szív + ember + virág + fejlődés. Sorra vettük a 10 témát, mi jut eszünkbe a címeket olvasva.
Elkészítettük a hála kereket, melyre a tanulók neve mellett a vele lévő tanárok, nevelők neve szerepel. Minden nap azzal indítjuk a napot, hogy megpörgetjük a hála-kereket. Egyre „apróbb” dolgokra is odafigyelünk: Leesett a ceruzám és Márió felvette.
Mesét olvastam el Linkáról és a csengettyűkről. Kérdéseket tettem fel az értelmi szintjüknek megfelelően: Hogy hívják a kislányt? Mit vitt magával az útra? Táblán párosítani szavakat: állat – segítő eszköz. Tulajdonságok gyűjtése, korona díszítése a szavakkal volt a következő feladat. Rajzkészítés: melyik részlet tetszett neked a legjobban? Ez alatt meghallgattuk az ajánlott dalt. Hála – betűk formálása a saját testünkkel, ezzel zártuk a szeptemberi Boldogság óránkat.

Képek