Gond-hegy

290866031_1368675493622647_5580966561546881735_n.jpg

Boldogságóra – MEGKÜZDÉSI STRATÉGIÁK

Foglalkozásunkat a „Medve vagyok és cammogok” relaxációs gyakorlattal kezdtük.
A téma bevezetése keretében egy apró akadálypályát kellett teljesíteniük a gyermekeknek. Minden gyermeknek 2 db színes fakockát kellett kiszabadítania. Amikor minden gyermek kétszer teljesítette a pályát, akkor közösen kellett egy tornyot építeniük a fakockákból. Jó volt látni, hogy kivétel nélkül ösztönözték egymást és segítettek a másiknak.
A téma feldolgozásához Bezzeg Andrea Aranykulcs című meséjét használtam. A mese után a segítő kérdések segítségével átbeszéltük a történteket.
A gyermekekkel közösen készítettünk egy „Gond-hegyet”. A gond-hegy keretében összegyűjtöttük, hogy ki milyen problémával találkozott már életében, ki segített neki és hogy az adott probléma megoldásában, mi volt a megoldás. Pl: foglalt a hinta-elkérem-segít, aki hintázik-én is tudok hintázni.
Ezután minden gyermek kapott egy előre megrajzolt pajzsot, amit kedve szerint díszíthetett, színezhetett. Nagyon szép pajzsok születtek. A pajzsokat nem egyszerre fejezték be, mert van aki lassabban színez. Amikor már volt 3-4 gyerek készen volt, akkor őket hajótörés játékba hívtam, majd a többiek is folyamatosan csatlakoztak. Nagyon megtetszett a gyermekeknek ez a játék.
A foglalkozás lezárásaként kiszíneztük a megküzdés jelét.

Képek