Furtai ÁMK Bakonszegi Zöldliget Óvodája

IMG_20200917_105209.jpg

Beszámoló

A nyári berettyóújfalui tanfolyam után, először tartottam Boldogságóra foglalkozást. A résztvevők nagycsoportos óvodások.
Ráhangolódás képpen mi voltunk az égig érő fák, akik hajladoztak a szélben, így mindenki megtapasztalhatta, hogy milyen lehet fának lenni.
Ez után a gyakorlat után, körbe adtunk először egy, majd három levelet. Az volt a feladat, hogy olyan gyorsan adják körbe, hogy a levelek ne érjék utol egymást. Ezt a feladatot is nagyon élvezték.
Azután elmeséltem A hálafa történetét, majd összegeztük, hogy mi történt a mesében. Kérdésemre, a gyerekek is elmondták, hogy miért hálásak. Sokan a focilabdáért voltak hálásak, mert nagyon szeretnek focizni. Többen is megnevezték az ágyukat, mert szeretnek aludni.
Mindezek után minden gyerek kapott egy színes kivágott papírvirágot és rá kellett rajzolniuk, hogy miért hálásak. Voltak többen akik, több virágot is kértek, mert sok mindenért éreznek hálát. A rajzokon már virágok és napocska is szerepelt. Ezeket a virágokat felragasztottuk egy zöld papírra és így alakult ki a mi hálakertünk, amit azóta is látunk minden nap.
Rajzolás alatt, meghallgattuk Bagdi Bella: Boldog vagyok című dalát is.
Azt gondolom, hogy a gyerekek is nagyon élvezték a foglalkozást és én is, amiért láthattam egy csomó hálás és kíváncsi szempárt.

Képek