Fenntartható boldogság

65089637_482034019213798_7734409885827203072_n.jpg

Valljuk, hogy az óvodai nevelés a családi neveléssel együtt, azt kiegészítve szolgálja a gyermek fejlődését, aminek alapfeltétele a családdal való együttműködés. Igyekszünk támaszt, segítséget nyújtani a szülőknek nevelési stratégiák kialakításában, átformálásában. Sokat segítenek ebben is a Boldogságóra kézikönyvben leírtak. Folyamatosan nyitottak vagyunk a szülők egyéni kéréseire, kérdéseire, javaslataira, törekszünk jó, bizalmi kapcsolat kialakítására.
Úgy döntöttünk, egy szülői értekezlet alkalmával, közös megegyezéssel, hogy családi napot tartunk, melynek helyszínét, egy szülő ajánlotta fel.
A környezettudatos magatartás megalapozása érdekében a szülőket is bevonjuk az óvodában a gyerekekkel együtt megvalósuló tevékenységekbe, kezdeményezésekbe (kertrendezés, szelektív hulladékgyűjtés, virágosítás stb.). Így volt öröm számunkra az is, hogy e családi napon többnyire újrahasznosított anyagokból láthattunk mintát, példát, ötletekkel gazdagodtunk, élvezhettük a raklapbútorok komfortját, só-liszt gyurmázás, pancsolás, homokozás stb. vidámságát. KÖSZÖNJÜK!!!
A fenntartható boldogság téma jegyében megvalósult az ,,Öleléslánc”, ,,Boldogságvár építése” szülőkkel a családi napon, a homokozóban, és ez évi szociális készségfejlesztő játékokat elevenítettünk fel e hónapban is.
A közös program lehetőséget teremtett a család – óvoda, szülők-óvodapedagógusok-gyermekek közötti kapcsolat elmélyítésére, egymás szokásainak, normáinak, értékrendjének még jobb megismerésére, nevelési elveink közelítésére! Mindez építően hatott ránk.
Az örömteli, színes, felejthetetlen programokkal teli napot, köszönjük a szülők együttműködésének, nyitottságának, kreativitásának! Az együttes, változatos tevékenységekkel rengeteg élménnyel gazdagodtunk!
Reméljük a jövőben, hogy a további pozitív, kooperatív munkánknak köszönhetően, mindez FENNTARTHATÓVÁ VÁLIK, így ez az örömünk még tovább fokozódik!
Kívánunk kellemes, boldogságban, élményekben gazdag, balesetmentes nyarat MINDENKINEK!
A szegvári Kisvakondok 🙂

Képek