Fenntartható boldogság

Hatvani-Lesznai-Anna-EGYMI-1-3.jpg

Fenntartható boldogság
Tanulásban akadályozottak osztálya

Elérkeztünk június hónapjához. Ez a hónap arról is szólt nekünk, hogy számba vettük, az egész éves munkánkat. Kérdést tettem fel, azzal kapcsolatban, hogy a közös órák eredményeként, milyen tulajdonságokat, erősségeket és fejlődési, viselkedési mintákat figyeltek meg magukon, vagy egymáson. Repkedtek a jobbnál jobb, néha egész vicces megfigyelések, a jó hangulat most is garantált volt.
Az így összegyűjtöttük fogalmakat, a következő keppen manifesztáltuk.
Képzeletben egy tengerpartra repültünk, ahol egy finom hűs koktél várt ránk.
Azt a feladatot kapták tőle, hogy rajzoljanak egy nagy koktélos poharat, majd ízesítsék azt be. Mindenki azzal a tulajdonságával öntse fel a poharat, amit ebben az évben, mint erősséget határozott meg magában.
Ha már nyár eleje van, ezért úgy döntöttünk, hogy képzeltben egy tengerpartra repülünk el. És azon a tengerparton megihatjuk azt a hús alkoholmentes koktélt, melyre egész évben vágyakoztunk.
Ennek jelképeként, egy nagyobb lappra elkészítettünk egy koktélos poharat.
Feladatként, azt adtam, hogy ez a koktél, abból a vegyítékből álljon össze, ami az ő saját tulajdonságaikat jeleníti meg. A megrajzolt pohárba, bele írta mindenki saját magáról, azt, amit gondolt. A végén pedig a lap oldalára kigyűjtöttük ezeket a dolgokat konklúzió gyanánt.

Képek