Érsekcsanádi Napköziotthonos Óvoda és Mini Bölcsőde

Érsekcsanádi Napköziotthonos Óvoda és Mini Bölcsőde

Süni csoport
Csoportunk Petrolay Margit A világszép kecskebéka c. meséjét adta elő az anyák napi ünnepségen. A mese annyira átjárta a mindennapjainkat, hogy később is idéztek belőle a gyerekek szófordulatokat, lerajzolták, nádast készítettek stb. A mesét újra eljátszottuk, többféle szereposztásban is.
A mese után felidéztük gólyás, békás dalainkat.
Készítettünk békás ügyességi játékot, amihez a gyerekek WC papír hengereket festettek meg, a két szemet, és a nyelv végére a szúnyogokat ragasztottak fel.
A mozgásfoglalkozásokat az udvarra terveztem, amikor az időjárás megengedte, így nagyobb tér állt rendelkezésre. A színes bóják között futottak, jelre fiúk, lányok megadott bójához érkeztek. Két csapatot alakítottunk, az egyik csapat feltette, a másik leszedte a bóják tetejéről a kislabdát. Adott idő után megállítottuk a játékot, megnéztük a labdás, vagy a labda nélküli bója –e a több. Végül „Szúnyogvadászatot” játszottunk. A foglalkozás végén megbeszéltük, milyen jó volt mozogni!
Idén megrendezésre került az Ovi Olimpia, amit az óvodához közeli sportpályán bonyolítottunk le. A néhány év kihagyás után újraélesztett programot nagy lelkesedéssel várták a gyerekek. Az óvodások összemérhették ügyességüket kislabda dobásban, helyből távolugrásban, 30 méter és 300 méter futásban. Aki ez után sem fáradt el, a kihelyezett eszközökön folytathatta a játékot.

Képek