Erősség a 8. d-ben, Egy rendőr életútja

Boldogságóra-febr-2.jpg

A gyerekeket ez a téma is lekötötte. Két feladatot is szívesen vállaltak. A csoportok képeket készítettek, egy kislány az osztályból pedig édesapját tartja a városunkban olyan személynek, akiről méltán lehet fogalmazást írni.

A sikeres életút
Én az apukámról fogok ebben a fogalmazásban írni. Neki nagyon nehéz volt a gyerekkora, ugyanis amikor 10 hónapos volt a szülei meghaltak (belefulladtak a tengerbe). Apa még nagyon kicsi volt. Van két testvére, akik 10 és 6 évesen élték meg ezt a tragédiát. Nehéz volt nekik ez az időszak nagyon. Miután meghaltak a szüleik, a nagymama gondozta, nevelte őket. Igaz, nagyon nehéz volt ez nekik, de ott volt a család, a barátok és persze a mamájuk. Nem volt azért annyira rossz a gyerekkoruk, de nem is volt könnyű. A mamájuk szigorral nevelte őket. Ha nem értek haza időben, az eléggé nagy baj volt. Az utcájukban sok barátjuk volt, akikkel sokat játszottak és azért rosszaságot is csináltak. Az udvar hátuljában lévő górét kinevezték bunkernek. Szépen berendezték, nagyon hangulatos lett. Ahogy nőttek, egyre könnyebb lett. Óvodások, iskolások, középiskolások lettek. Apa a Diószegi Szakközépiskolába járt autószerelő szakra. De végül nem ezt a szakmát választotta.
A nővérének volt egy barátja, akivel nagyon jóban voltak. Apukámnak ekkor megtetszett ez a rendőrködés és ezután mindenképp ez akart lenni.
Elvégezte a sulit, elment Miskolcra is, ahol még sokat képezték. Miután rendőr lett Derecskén, pár évre rá lett egy álma: ő nem csak “sima” rendőr akart lenni, hanem motoros rendőr. Ennek a célnak az elérése nem kevés időt vett el tőle, de minden fáradságot megért. összesen 3 év volt a suli, a kiképzések és a gyakorlások. De nem adta fel, végig csinálta, így most már 15 és fél éve motoros rendőrként dolgozik. Ez szerintem is nagyon szép idő egy hivatásban. Nagyon szereti a munkáját.
Szóval apukámnak a gyerekkora is nehéz volt és a rendőrré válás folyamata is, de megküzdött érte, megcsinálta és sikerült neki. A nehéz időket nagy összetartozásban túlvészelték. Én és öcsém és anya is nagyon büszkék vagyunk rá.

Képek