Ép testben ép lélek!

Ép testben ép lélek!

Tavasszal mindig izgatottan várjuk a fecskék és gólyák megérkezését. Sok róluk szóló dalt, verset, mesét választunk a mindennapokra. Így a hónap során a megvalósításra felkínált ötletek tovább fokozták a gyerekek érdeklődését és boldogságát! Nem csak a délelőttök folyamán meséltem a piros kalapos békáról, hanem gyakran kérték azt alvás előtti mesének is. Előtte mindig közösen elmondtuk a varázsmondókát is. Megismerkedtünk a békák, gólyák jellegzetességeivel, táplálkozási és fészkelési szokásaival, életciklusával. Az óvoda előtti árokban boldogan fedezték fel az úszkáló ebihalakat, vagy éppen izgatottan újságolták, ha gólyát láttak a kertben, vagy a játszótéren sétálni.
A választató feladatok közül a papírgurigát választottam: békát, halacskát festettünk, vágtunk, ragasztottunk papírgurigából, majd megpróbáltuk egy-egy ügyes mozdulattal jóllakatni zsinór végére kötött legyecskével, kukoricával. Nem is volt olyan könnyű feladat az etetés, mint amilyennek első pillanatban tűnt. Bizony nem csak ügyességre, de sok próbálgatásra, kitartásra türelemre is szükség volt hozzá.
Egész évben igyekszünk sok időt tölteni az óvoda udvarán, és amikor az időjárás engedi, nem csak a szabad játékra szánt időt töltjük kint, hanem a mindennapos mozgástevékenységet is az udvarra szervezzük. Mivel május a testmozgás hónapja, és az idő is kedvezően alakult, így a tágas udvaron sikerült megvalósítanunk a gyermekek mozgásfejlesztését. Igyekszünk változatos feladatok és eszközök segítségével kielégíteni mozgásigényüket, edzeni, fejleszteni testi képességeiket, fizikai állóképességüket, kis- és nagymozgásukat, hiszen tudjuk: Ép testben lakik ép lélek!
A gyermeknapi programot is a feldíszített udvarra szerveztük: eljátszottuk az Egyensúly gyakorlatot, a Jön a gólya! és a Szúnyogvadászat játékokat a hozzájuk tartozó versikékkel, mondókákkal, majd változatos ügyességi feladatsort állítottunk össze udvari játékaink és tornaeszközeink segítségével. Táncoltunk a hónap dalára, s persze a jégkrém, a buborékfújó és a léggömb sem maradhatott el!
A gyerekek nagyon élvezték a délelőtt minden percét!

Képek