* Énekelni jó! *

IMG_20210208_103352a.jpg

2021. március
Kisebb-nagyobb megszakításokkal lassan fél éve, hogy megkezdték gyermekeink az óvodai életet. Elég hamar kiderült, hogy szeretik a zenét, szívesen énekelnek. Januárban sikerült felújítani egy gitárt, és elkezdhettünk gitárkísérettel énekelni. Egyre több dalt ismernek, már vannak kedvencek is.
Az egyik napon hűvös, szeles idő kerekedett, nem tudtunk az udvarra menni a szokott időben, de leültünk énekelni. Két dal között volt időnk beszélgetni is: Ha most szép idő lenne, mit csinálnánk szívesen? Tudunk-e változtatni az időjáráson? Van-e mégis olyan dolog, ami jó kedvre deríthet minket?
És igen! Találtak számtalan apró dolgot, ami vidámabbá teheti a napunkat. Úgy tűnt, mintha egy másik szemüveggel nézték volna a világot! Olyan fókuszokat találtak, amire nem is gondoltam volna. Volt, aki örült annak, hogy az új pöttyös szoknyájában jöhetett oviba; hogy ma reggel kicsit később jöhetett; hogy ő választhatta ki, hogy melyik legyen a következő dal, amit elénekelünk; hogy a kiskutyája meggyógyult;
Kedvenc dalukkal, a Micimackóval zártuk a kis énekes beszélgetős együttlétünket.

Képek