Élni jó, mozogni jó <3

Élni jó, mozogni jó <3

A gyerekekkel a téma feldolgozását összekötöttem egy picit a közlekedés témakörrel. Beszélgettünk milyen lehetőségek vannak a mai világban a közlekedésre (szárazföldi, vízi,légi). Kiemeltünk a gyalogos közlekedést és annak jótékony hatásait, illetve a tömegközlekedés környezetvédő hatásait is.

A gyerekkel esős hetük volt, ezért a gyalogos közlekedés közlekedési szabályait elsőként a szobában gyakoroltuk. Majd a következő hét elején bepótoltuk a kirándulásunkat, amikor élesben is kipróbáltuk a szabályokat és kirándultunk a közeli dombos vidékre, ahol nagy tér volt szaladgálni, labdázni és az esernyővel játszani, katicabogarat megfigyelni és buborékfújósat játszani. Mozaikképet készítettek közlekedési eszközökről.

A gyerekekkel a hét közepén vitaminsalátát készítettünk. Közösen megbeszéltük azok tulajdonságait, ízét, felhasználhatóságát. Majd matematikai készséget fejlesztő játékokat (laminált gyümölcsök formájában) játszottunk differenciált feladatok keretében ( párosítás- csoportosítás- számlálás- számképek felismerése- sorrendiség gyakorlása-számosság gyakorlása).

A gyerekek a Nap formájú táblánkra egészséges és káros hatásokat csoportosítottak, közben mindegyikről beszélgettünk szabad e , hasznos e , káros e számunkra, mit tehetünk a védelem érdekében.

Megismerték B. A.: Lusta király című meséjét Dórika által, majd nagy mozgás keretén belül újra éltük a történetet. Zenés gimnasztikát tartottunk Bagdi Bella zenéjére, akadálypályán keresztül végig kísértük az útját a királynak mi is.

A következő hét végén gyereknapon sportnapot rendezve szintén különböző akadályokon kellett részt venniük, kötélhúzás, kis motorozás, homokozás, esernyővel való labda játékok, futó játékok játszása valósult meg.

A gyerekek az elmúlt 2 hétben nagyon sokat mozogtak, sportoltak, egészségesen táplálkoztak, vizet ittak. Nagyon élvezetesen telt el ez az időszakunk.

Képek