„Elkezdődött a boldogságprogramunk”

boldog1-2.jpg

Újra elkezdődtek a boldogság foglalkozások a pillangó csoportban. A nagycsoportos gyerekek örömmel jöttek, mikor hívtuk őket boldogságórázni. A kicsik pedig érdeklődve, csodálkozva érkeztek közénk.
A szeptember az első hónap, a hála hónapja. A relaxációnkban medvévé váltunk és utánoztuk a medvét, cammogva, brummogva jártunk.
A hónap dalára, „A szép nap” ra örömmel, felszabadultan táncoltunk.
Majd bemutattuk a kicsiknek a boldogságminyonunkat, mely elkísér bennünket a boldogságprogram 10 hónapjában. Megismertük a boldogság kék madarát, és hagytuk, hogy egy kicsit mindenkire rászálljon.
A hála jelentéséről beszélgettünk arról, hogy a hála csökkenti a fájdalmat, a hála boldoggá tesz bennünket. A hála lehet egy kedves szó-amit kapunk vagy adunk-. Segít akkor is, ha stresszesek vagyunk. A hála megváltoztatja az egész testünket, viselkedésünket. A negatív érzésből a hálával pozitív érzést idézhetünk elő.
Felidéztük az előző nap hallott Nasu mackó meséjét, azt, hogy kik voltak hálásak a mackónak, és hogy hogyan hálálták meg.
Majd egy nagyszerű játék következett, melyben Hálapók eljött közénk, és a szeretetével, hálájával behálózta a pillangós gyermekeket. Sok-sok pozitív érzést, örömet éreztünk közben.
A Hálavonat játékba is örömmel, hálával szálltak be a gyerekek és egy jót zakatoltunk addig, míg be nem szállt minden kisgyermek.
A mai boldogságfoglalkozásunkat egy bújós körjátékkal zártuk, amiben a kicsik, mint bocsok szerepeltek.
A játékba való visszavezetésként hála virágot színezhettek a gyerekek.

Képek