Éljen a szeretet!

1-5.jpg

Az optimizmus gyakorlását, a gyerekekkel különböző jóga és relaxációs gyakorlatokkal valósítottuk meg.
A tevékenységnek azt a címet adtuk, hogy: „Éljen a szeretet!”.
A foglalkozás menete:
A „Csuda jó vidámság, öröm és boldogság / Hagyd, hogy rád ragadjon, sokáig maradjon / Táncoljunk, ugráljunk, boldogan mókázzunk / Táncoljunk, ugráljunk, boldogan mókázzunk” (https://www.youtube.com/watch?v=CyDJ7R0yZyM) énekkel hangolódtunk rá a tevékenységre. Ezt követően őszi hangulatot idéztünk elő: gyertyagyújtással, különböző őszi levelek és gesztenyék segítségével.
A következő mozzanatban tértünk rá a relaxációs gyakorlatokra, majd néhány jóga mozdulattal mutattuk be az őszi időjárás jellegzetességeit.
A gyerekek kényelmesen elhelyezkedtek keresztezett lábú ülésben, és az volt a feladatuk, hogy tegyék a kezeiket a térdeikre, csukják be a szemeiket és csak a légzésükre figyeljenek (orron keresztül be és orron keresztül ki), majd imitáltuk, hogyan fújja a szél a fákat ősszel, hogyan hullanak le a falevelek és milyen hangja van az esőnek. A jóga gyakorlatokat a következőképpen zártuk le: a gyerekek a tenyereiket összesimogatták, majd a szívükre helyezték, miközben azt mondták, hogy: „Szeretem magamat!”
A tevékenységet élménymegosztással zártuk: minden gyerek elhelyezett egy-egy mosolygós gesztenyét a gyertya köré és az volt a feladatuk, hogy osszák meg társaikkal, hogyan érezték magukat a gyakorlatok során.

Szeretettel,
a gyerekek és az óvó nénik: Holló Éva Andrea és Sógor Melinda Ágota

Képek