Élet, erő, egészség 3.C

285275922_1363928300784248_2058169966193082438_n.jpg

A 3.C osztály osztályfőnöke kézilabda edző, ebből kiindulva biztos voltam abban, hogy az osztályban nem a testmozgás fontosságának erősítésére kell fókuszáljak.
A könnyed relaxáció a foglalkozásra hangolódást biztosította, majd az ajánlott Don’t worry videóra mozogtunk közösen. A mozdulatok mindenki arcára vidámságot csaltak. Ezt követően beszélgettünk arról, mit jelent az egészséges életmód, milyen összetevői vannak – kiderítettem, hogy egy kislányon kívül mindenki rendszeresen sportol, többen 3 sportágat is űznek heti rendszerességgel. A kérdőívek kiosztása után mindenki elgondolkodott azon, hogy a 10 állítás milyen mértékben jellemző rá – az esetlegesen felmerülő kérdésekre válaszoltam, fogalmat kérésre magyaráztam. Megbeszéltük az eredményeket, két gyermek a tökéletes kategóriájába esett, a többiek pedig átlagosan egészségesen élnek. Ezt követően a csapatban együttműködést erősítettem – különböző mérőeszközök fényképeit hoztam, melyeket fel kellett ismerjenek, majd egy táblázatba beírják a nevét és ha tudták a funkcióját. Volt olyan, melyet most láttak először, illetve olyan is akadt, mely nevét nem tudták, de sportorvosnál már találkoztak vele. Ez egy kimondottan ismeretátadó órarészlet volt.
Ezt követte a sportpantomim játék, a párok előre megbeszélve különböző sportágakat mutattak be. Nagyon lelkesek voltak, előre igyekeztek megtippelni, hogy mit fog az adott páros bemutatni – többnyire nem jött be.
Az óra végén meghallgattuk az óra dalát.
Vidáman és lelkesen telt a foglalkozás. Köszönjük!

Képek